06 Kasım 2008

Son Fırsat

Ne kadar kasvetli bir sonbahar günü! Hava ağladım ağlayacak.
Üzerime ağaç yapraklarından çiğ damlaları düşüyor, otlar, çiçekler her şey sararmış. Hayata veda ediyor gibi bir halleri var.

Aslında depresyona girmek için sonbahar iyi bir fırsat. Kendini bir kaptırsan; dökülen yapraklarla birlikle sende savrulacaksın;
Sonra… bahara kadar seni kimse kurtaramaz!

Bahçede yürüyorum ayaklarım çamurlanıyor; oysa ne kadar güzel ve neşeli bir bahçemiz vardı. Ya şimdi!

Sonra bahçenin bir köşesindeki patlar gözüme ilişti! Üstleri hep çiçek dolmuş. Açalı kaç gün oldu acaba? İnsan kendi derdine düşünce; burnunun dibindeki güzellikleri görmeye bile fırsatı olmuyor.

Ne kadar zarif duruyorlar ; sonbahara nispet edercesine çiçeklerini açmışta açmış. Lakin çiçekler çiğden ıslanmış. Peki neden yazın açmadılar, neden sonbaharı beklediler?Belki de güllerin yanında güzelliklerinin kaybolmasından korktular. O yüzden sonbaharı beklediler. Şimdi bahçede bir tek onlar var. Yağmur yağacakmış, don yapraklarını vuracakmış diye aldırmıyor , dayanabildiği yere kadar dayanacak , çiçeklerini açacak.
Bu renkleri bu desenleri aklıma kazımam lazım; nede olsa bunlar sezonun son çiçekleri ve benim bahara kadar morale ihtiyacım var!

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Evet demet hanım sonbahar mevsimlerin en hüzünlüsüdür bence,bu mevsime has kasımpatlarda bu günlerde en güzel yüzlerini göstermektedir.PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER,SAYGILAR.

muratakın dedi ki...

Demet Hanım:

Çiçelerin rengine bittim hepsi özel seçilmiş.

cihat dedi ki...

her mevsimde Rabbimizn verdiği farklı güzellikler var buna bakımta teferkür edebiliyorsa insan ne güzel saygılar

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

kadın ve cıcekler bırbırınım tamamlıyan ıkılı.her baharınbır oncesı var Demet hanım,daha cok ılk baharlar ve son baharlar gorursunuz ısallah o kadar karamsar olmayın.

arıbeyi dedi ki...

Demet Hanım;
Sonbaharın diğer bir adıda hüzün ayı.İnsan ister istemez doğası gereği hüzünlenir. Hatta şairler genelde bu mevsim de hüzün şiirleri yazarlar.
Okuyucuların bilhassa arıcıların bu güzel renkli çiçekleri gördükten sonra gönülleri açılmıştır ki artık hüzünlenmeye fırsatları kalmamıştır. Benim öyle oldu.
Bu güzel çiçekleri yetiştirenleri ve paylaşımınız için sizi kutluyorum.
SAYGILARIMLA.