13 Kasım 2008

Haşlanmış ıspanak

Dün gece kuvvetli bir kırağı oluşmuş. Ve bu sabah ilk kez suların üstünde buz tabakası gördüm. Saksıda olan ve içeriye almakta oyalandığım çiçeklerim dondu sanırım? Yani donmuştur büyük ihtimalle! Şu anda donun etkisiyle cam gibi görünüyorlar ama birazdan hava ısınınca hepsi haşlanmış ıspanak haline gelir. tüh tüh tüh ;ihmal nelere sebep oluyor…

Normalde (bundan önceki senelerde) bir ay önceden sular buz tutmaya başlardı. Ve bu mevsimde toprak ıslak olurdu, buğdaylar çıkmış olurdu.
Bu yıl sonbahar yağışı olmadı! Buğdaylar ya kuruya yada alaca tava ekildi ve henüz üzerlerine yağış düşmedi. Erken ekilen tarlalarda bile buğday doğru düzgün bir çıkış gösterememiş. Şimdi birde donlar başlarsa …ki başladı; durum buğday açısından hiç iç açıcı gözükmüyor!

Peki; buğdayı geçin. Bu durum doğadaki diğer canlıları nasıl etkiler sizce?
Felaket tellallığından hiç hoşlanmamakla birlikte bu zamanda bu kadar kuraklık iyiye alamet değil; Allah selamet versin!!!

1 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Akdeniz ege ve trakya harici yerler çok yağış aldı.İstanbul'daki su seviyesi geçen seneki bahardakinden fazla yükseldi.Siz buğdayı geçin diyorsunuz ama en önemli yiyecek ekmek,katık olmasada ekmekle doyulur.Havalar her geçen gün sogumaya devam ediyor.Bizdeki gerileme daha 5 derecenin altına inmedi geceleri.