22 Kasım 2008

Fırtınadan Sonraki Sessizlik!

Bugün sabahtan beri çok şiddetli fırtına vardı. Tahmin edildiği üzere rüzgar güneyden geliyor. Benim şimdiye kadar olan gözlemlerime göre yıkıcı rüzgarlar hep güneyden gelir.

Ve şiddetli rüzgarlar iğreti sistemler için tam bir felaket!
Nedir bu iğreti sistemler: Ondülin çatılar( saç,eternit, plastik vb.) naylon örtülü sistemler, seralar .
Özellikle maddi durumu yeterli olmayan insanımız; çiftçilerimiz ucuz olduğu için, montajı kolay olduğu için samanlıklarını, ağıllarını, kömürlüklerini falan; saçtı tenekeydi, naylon örtüydü bunlarla kaplıyor.
Rüzgar olmasa hiçbir şey olmaz, hatta senelerce gider. Ama bir rüzgar çıktımı ; birde çatı sisteminin ucunu kurtardıysa iş bitti; son duanı et.

Rüzgarın arkasından da hep yağmur gelir nedense! Biri samanlığın üstünü açar diğeri de samanı bir güzel ıslar.
Yağmur yağarken; ortalıkta kalan ürününün,malının, hayvanının üstünü kapamaya(örtmeye) çalışan insan manzarası çok felaket bir görüntüdür. İçiniz cız eder.

Sistemleri lütfen sağlam yapalım diyecem ama bir şey ifade etmeyecek. Neyse bir dahaki rüzgara kadar Allah kerim!
Şu anda yaklaşık 2,5 saattir güzel yağmur var. Rüzgar hızını biraz kesti gibi. Arada çıtır çıtır kırımsı atıyor(küçük buz parçaları) Gecenin ilerleyen saatlerinde balkanlardan kar gelebilir( nedense bize kar hep balkanlardan gelirde :))
Fırtına kötüydü ama yağmur çok güzel. Umarım kurak olan yerlere de hayırlısıyla yağmur yağar.

2 yorum:

cihat dedi ki...

sn demet hanım bu olayları bir felaket olarak görmeyelim olayları seyrederken bir penceden içeri karışmayalım ancak ibret alalım tefekkür edelim insana yakışan odur saygılar

İlhami Uyar dedi ki...

Demet hanım yaşlıların şu sözü kulağımda lodos kaç gün eserse ,estiği gün kadar yağmur bırakır,lodosun özelliği bu olsa gerek,çalışmalarınızda başarı,yaşamınızda sağlık dileklerimle.