09 Şubat 2009

Günlerden hangi gün?

Yağışlar genelde hafta sonları olur!
Bir yerde okumuştum; şehirdeki kirlilik oranının hafta sonu en yüksek seviyeye ulaştığı ve yağışında bu yüzden hafta sonlarında daha sık görüldüğünü söylüyordu.

Burada da bu hafta sonu zaman zaman yağışlı bulutlu bir hava vardı. Şu anda ise; ince ince yağmur yağıyor.
Hava rüzgarlı ve serin olduğu için arıları açıp bakamadım. Ancak varroa ilaçlaması yaptım. Formik asit yada timol buharlaşması için hava soğuk. Elimde amitraz şeritten başka bir ilaçta yok.
Başka etken maddeli ilaç olsa ondan kullanıcam ama veteriner eczacıda bulamamıştım.
Neyse; kullanma kılavuzunda şeritleri tutuşturup çerçeve arasına asın diyor.O durumda kovanları açmak gerekecek.

Bana arıcı abimin gösterdiği kolay yöntem ise şeritleri hafifçe ortadan ikiye katlamak!

Tutuşturup giriş deliğinden içeri sürmek(tabi ki alevli şekilde değil!)

Ben burada penseti kullanıyorum. Bazen şeritler tam yanmadan sönebiliyor. Bu durumda cımbızla yakalayıp dışarı çekip yeniden tutuşturuyorum.
Belki bu yöntemi sizde biliyorsunuz? Belki de körük tipi olanından kullanıyorsunuz. Sonuçta bu şekilde uygulaması çok kolay bir yöntem!

DİKKAT!DİKKAT!!! "Arkadaşlarımız uyardılar. Kovanını bu şekilde tutuşturup yakanlar varmış. O yüzden körüğü tercih ederlermiş.
Dediğimiz gibi şerit kesinlikle alevli olmamalı. Sadece tütmeli!!! Şeritlerin kovanda tamamen yanıp bittiği kontrol edilmeli!!!

Şerit yandığı yerde bir miktar kararma yapıyor. Eğer değdiği yer kontroplaksa tahta zamanla kavrulabilir.
Ayrıca aşağıdaki yorumda göreceğiniz gibi strafor kovanlarda kesinlikle kullanılmamalı.

Off be yoruldum.İlacın üzerinde yangın ihtimaline karşı dikkatli olun diye yazması lazım. Aslında bu tip sentetik ilaçları kullanmak istemiyoruz ama ne yaparsınız şu an elimizde bu var? ""

Evet bu da benim pensetim!:)

Arılarımız maşallah tek tük polen getiriyor. Nerden ne getirdikleri hakkında hiçbir fikrim yok! Bir kısmı hindibalardan olabilir peki diğerleri? Bu kavuniçi polen!

Bu koyu sarı!

Bu ise açık sarı! Birde siyah polenle gelen vardı ki onu yakalayamadım:)

Böcekler uykudan uyanırsa örümceklerde uyanır değil mi ?
İşte güzel bir örümcek. Bazısı minicik örümcekten acayip korkar !Kadın veya erkek demiyorum örümcekten korkan erkekte gördüm:)

Ben örümcekleri çok severim. Tarlalarda otların arasında gezerken çok büyük örümceklerle karşılaşıyorum. Ama şükürler olsun şimdiye kadar “bir kere” bile örümcek tarafından ısırılmadım. Bunu neye bağlıyorum biliyor musunuz?
Şimdiye kadar bilerek; bir tane bile örümcek öldürmemiş olmama!!!

Evet görüldüğü gibi kovanın köşesinde duruyor. Dursun bakalım...

Bugün ''9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü". Bizde bugün sigarayı bırakanları tebrik ediyoruz. Umarım kararlılık gösterirler ve yarın sabah yeniden içmeye başlamazlar...

8 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Kırmızı polen ballı baba bitkisinden geliyor.Kullandığınız şeritleri çilingirler çarşısında ki eczaneden mi aldınız.Paket fiatı ne kadar içinde kaç şerit var.Bilgilendirirseniz sevinirim.

muratakın dedi ki...

Demet Hanım:

Kısa günlük bir kaç olaydan, iyi yazı çıkartmışsınız.

muhteşem turunç dedi ki...

Ablanın penseti sende ne arıyor merak ettim ve haberi varmı:) Ayrıca yanlış uygulama boyle kovanları tutuşturamazsın haberın olsun:)

Kozlulu Kadıoğlu dedi ki...

Varrao için yaptığınız uygulamayı strafor kovanlarda yapmaya kalkışmayın sakın, zira yabanda tahribat oluşturacağı gibi kovanıda yakabilirsiniz(siz bunu yapmayacak kadar zekisiniz buna şüphem yokda aynı uygulamayı satrafor kovanlarda yapmaya kalkabilecekler için hatırlatmak istedim) ahşap kovanlarda da dikkatli olmak gerekir, sürekli aynı uygulama yapıldığında kovan tutşmanın olduğu yerde kömürleşme oluyor.
Örümceklere gelince Mevlam ne eylerse güzel eyler, hiç bir yaratık gayesiz yaratılmamıştır, fakat örümcek ağlarına dikkat zira arılar takılabiliyor ve sonuç malum,

Hayyam dedi ki...

Örümcek sevginiz güzel yanlız dikkat etmelisiniz fındıktan büyük tüm örümcekler genelde zehirlidir ve hiç bir örümcek sevildiğini anlayamaz.Benim bahçemde de bir cins örümcek var hatta zaman zaman evde dolap arkalarında rastlıyorum ve korkuyorum :)

d.m.t dedi ki...

Evet Ali bey; oradan aldım.Bir kutuda 3 poşet. Bir poşette 10 şerit var. Fiyatı 5 liraydı.

Pensetin bende ne işi var? Gördüğünüz gibi burada iş yapıyoruz herhalde:)
Ablamın pensetten ne haberi olacak? Oooo :)

Yangın konusunda gerekli uyarılar eklenmiştir!!! Bu atlayan örümceğe benzer; yani ağayla işi yok. Bir tane arı yerse de yesin artık:)

Siz, örümcekten korkuyorsunuz? Şaşırdım!!!

emin benli dedi ki...

Yağmurun hafta sonları yağması gibi yazında hafta sonları deniz dalgalı ve rüzgarlı olur.Tabi genellikle.Bilimsel açıklamasını ise şöyle açıklıyorlar.Deniz tatilcileri sevmez.

d.m.t dedi ki...

Sevmemekte haklı! Ben de olsam tatilcileri sevmem:)Etrafı kirlet bırak!!!
Ne yazık ki tatile gelenler bir tek hafta sonu gelmiyor:)