03 Şubat 2009

Daire testereyle kestane çizilir mi?

Şaka şaka!
Haftasonu markette daire testere gördüm. Kesici ucun büyüklüğü yaklaşık spiral taş makinasının kesicisi kadar. Fiyatı 50 lira civarında. Neyse; düşündüm alsam işime yarar mı diye?
En iyisi seyirci jokerini kullanmak (yani size sormak:)

Daire testereyi kovan yapımında kullanabilir miyim. Şöyle ki ;benim takıldığım nokta kovanda çerçevelerin oturacağı kısımda L şeklinde bir kırtık var ya! Adı kanal mıdır nedir tam bilmiyorum. Hıh! İşte benim onu yapmam lazım. Normal testereyle böyle bir şey yapılmıyor. Daire testereyle bu işi yapabilir miyim? Yapılabilirse onu bir tezgaha monte ederim. Sonra istediğim ebatta tahtayı alıp kovan yapabilirim. Evet mümkün mü değil mi cevap bekliyorum!
Yoksa deneme yanılma metoduna başvuracağım ve bir tarafımı kesersem sorumlusu sizsiniz ona göre:)

Şimdi kestane muhabbetine geçiyorum…Geçen gün pazardan kestane almışlar,canınız istemesin! Annem bir kısmını çizmiş pişirmiş geri kalanı poşetin içinde duruyor.
Aradan birkaç gün geçmiş; aa bu poşette de ne var? diye açtım.

Bir baktım kestaneler kök yapmış; neredeyse ağaç olacaklar!!!

Yok artık; o kadarda değil:)
Ama böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Poşetin içi ıslak falan da değil. Kendi buharınla nasıl sürmüşler bende anlamadım. Yalvarsan sürmez.
Hemen saksı ayarladım ve içine ektim.Şimdi filizlenmesini bekliyorum.İlerde aşı yaparız veya yapmayız!
Eğer... kestanelerimiz büyürde bir gün çiçek açarlarsa( ölme eşeğim ölme) kestane balı üreteceğiz!
Bu Nasreddin hocanın diken tohumlarına benzedi:)
Kestane balını da hiç sevmem ...Neyse!

Bahar yaklaşıyor diye marketlere tohum gelmeye başlamış. Bende birkaç tohum aldım.

Dış paketler nispeten büyük gözükse de içinden çıkan tohum paketi o kadar küçük ki! 1,5 gramlık!

Kaliforniya gelinciği( bu yıl çiçek açacak)

Hüsnü Yusuf ( bu yıl fide olacak seneye nasipse çiçek açacak)

hımm. Bu da kırmızı soğan. Tohumu ekince böyle olacak; yeşil olarak tüketeceğiz. Yeşil soğan yani. Çok güzel görünüyorlar umarım acı değildir?

12 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Demet hanım,o kadar güzelliğin ,yeşile olan merakın yanında o çakmağın işi ne?Yoksa sebze ve meyvaları daha iyi şartlarda yetiştirmek isterken kendi sağlığınızı ikinci plana mı itiyorsunuz!Eğer öyle birşey yoksa buraya kadar olan bölümü yok farzedin,eğer tersi olursa o gencecik ciğerleriniz için üzülürüm.Tüm beklentim hiç bir zararlı alışkanlığınızın olmadığıdır.Tüm güzellikler ve başarılar sizinle olsun.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Merhaba demet hanım; o nasıl daire destereymiş valla merak ettım,fyatı ucuz geldi çünki.
masa üstü olması lazım , yan olçü ayar ve diklik siperligi olması lazım üzerınde.istediginiz ölçüde yarım kanal açmak için,bu özellikleri taşıyorsa olabilir.
Sen çiçeklerini yetiştir,yokmu yakında bir marangoz,alınma ama daire desteri kullanırken çok dıkkat etmem gerekiyor.
Saglıklı günler,başarılar.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

demet hanım tavsiyem oyle ufak tefek aletlerle o iş olmaz hiç deneme kestanelere gelince çok güzeller burada aşlısının 1,5-2 mtre fidan fiatı 20-25tl bence dik onları

d.m.t dedi ki...

Benim sigara içenlerle ne kadar zıtlaştığımı bir bilseniz! Tabi ki bilmiyorsunuz:)
Sigara içmiyorum ve merak dahi etmiyorum!
Çakmak? Ocağı yakmak için kullanıyoruz. Sadece resmi ölçeklesin diye tohum paketinin yanına koydum o kadar:)

Daire testerenin elde kullanılanı da mı var? Ben baktığım modelin tezgaha sabitleneceğini düşünüyorum.
Bir yerlerde marangoz vardır elbette! Ancak benim marangoza gidip derdimi anlatmam uzun sürer:) Kendi elimde olsa vakit bulduğum zaman yaparım.
Ayrıca çiçekte yetiştiririz; daire testerede kullanırız:) peh!

Geçen hafta bende kestane fidanı aldım. Aşılı, boyları aynen 1,5-2 metre. Fiyatı 10 lira!

muhteşem turunç dedi ki...

Bendeki yatar testerenin sahibinin bir tanıdığı onu bir kaç marangoza götürüp tanıştırmış ve demişki dikkat ettinmi hiç birinin ellerinde 10 parmak yok bir veya bir kaç tanesi eksik bunun üzerine bizim arkadaş bu yatarı kullanmaktan vazgeçmiş. o tanıdık her kimse dualarımı ondan eksik etmiyorum. Ben daha önceleri sunta kesme makınası dıye bılınen daıre testere kullanıyordum hatta onu bır masaya monte etmeyı bıle dusundum. Burada amac kendı ısını yapabılır olmaksa kı bendekı dusunce o yonde bırak jokerı valeyı kafayı kullan derım:)) Olmaz dıye bır sey yok ha sadece bıraz vakıt alır kolay gelsın...

onderharman dedi ki...

demet hanım
bahsettiğiniz testereden ben kullandım hatta 20 den fazla kovan yaptım ama bu testere ile nekadar uğraşırsanız düzgün olarak tahta kesmeniz yüzde bir,kovan köşelerini birleştirirken büyük problem yaratıyor.en sonunda bütün ölçüleri tek tek çıkarıp marangozda kestirdim evde çocuklarla logo yapar gibi matkapla vidalayarak birleştirdik.
ufak tefek kesim işlerini yapar fakat düzgün kovanlar yapamazsınız içinize sinmez.

Ballı Baba dedi ki...

Demet hanım, daha önce ben yaptım dediğin kovanı gördükten sonra sen mobilyacılarada taş çıkartırsın. Bir kitapta okumuştum karar vermek zaten işi bitirmek demektir... Şimdiden kolay gelsin, en kötü ihtimalle neleri başaracağını görüp makinenin modelini yükseltirsin. YAPARSIIIINNNN....

hakan dedi ki...

En çok beğenerek yediğim ve evdeki tek bal KESTANE BALI...

TEMA nın organik kestane balı ise favorim.

450 gr.ı 38 TL.

Bu nedenle filizlenen kestane balları umarım ilerde ağaç haline gelir :)

Merak ettiğim husus ise Ankara'da kestane yetişip yetişmeyeceği.

Sağlıcakla

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu haberin başlığı, darire testereyle kestane çizilirmiydi.Kimse o konuya deginmemiş, kendinizi daireye çizdirmedikten sonra, daire testereyle istediğinizi çizebilirsiniz.

Kolay gelsin.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Bu işten anlayan biri olarak o makineyi kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim.Bu tür işler kesinlikle tecrübe ister.Allah göstermesin hesaplayamadığınız çok çeşitli olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.Bu tür işlerde ben size yardımcı olabilirim benim makinalarım var.

d.m.t dedi ki...

Ankara da kestane yetişir mi? Sizin daha iyi bilmeniz lazım:)Ben bilmiyorum!

“Kendimizi daire testereye çizdirmedikten sonra; daire testereyle istediğimizi çizebilirmişiz” Süperrrrrrrrr! Çizim işi tamam:)
Yalnız; montajda o çizgiler birbirine denk gelse iyi olur. Yoksa cümlesini çizerim.

Değerli hemşerim Ali bey;
Bende sizden ne zaman yardım teklifi gelecek diye bekliyordum. Gözlerim posta kutusunda kaldı. Çok şekersiniz; pardon eksik oldu çok şekerlisiniz!
Şaka bir yana sağolun! düşünmeniz yeter. Bir kenara not aldım; başım sıkışırsa müracaat edeceğim:)

ismail dedi ki...

arkadaşlar ben antalyada yaşıyorum şimdiye kadar kestane balını hiç tatmadım yalnız bir çok insanın sevdigini ve şifalı bir bal oldugunu duydum dikkatimi çeken bir konuda diger ballardan fiat olarakta bir hayli yüksek. araştırdım antalyaya enyakın ısparta tarafında yetiştigini ögendim buyıl arılarımın bir kısmını flora zamanında ıspartaya götürmeyi düşünüyorum.... demet hanım sizede çalışmalarınızda başarılar diliyorum:)