17 Nisan 2015

Bu pazar en kıymetli gece!

Yok yahu  parayla pulla benim ne işim olur. Kıymet dediysek manen kardeşlerim.

Recep ayı geldi, .Recep ayının en kıymetli gecesi ilk gecesiymiş ben bunu yeni öğrendim, boşa geçen bir ömür diyorum dönüp bakınca. Ne çok şeyler öğrendi neler neler ezberledi bu beyin. Çok şey öğrendim ama çoğunu boşa öğrenmişim.

Recep ayının ilk gecesi bu pazar akşamı.19 nisan pazarı 20 nisan pazartesiye bağlayan gece.

Allah tan af isteyecek günahınız yok mu? Allah tan isteyecek bir arzunuz bir derdiniz bir sıkıntınız yok mu?
Hiçbir günahım derdim sıkıntım yok diyorsanız, aman deyim! Firavunun ömrünce başı ağrımamış. Allahu Teala'yı hatırlamasın diye.

Bildiğim bir şey varsa firavun değilim; günahlarımın farkındayım, acizliğimin farkındayım,derdim tasam kendi çapımda vardır.

İlk gecesiyle ilgili ve bu ayla ilgili müjdeler çok fazla. Bizlerinde, bütün İslam alemininde bu müjdelere çok ihtiyacı var.
Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz; recep ayı girdiğinde"Ey Allah recep ve şabanda bize bereketler ver ve bizi ramazana ulaştır" dermiş. İnşallah bizlerde ulaşırız.

Recep ayı Haram aylardan biri ve haram ayların en kıymetlisi. Allahın ayı. Recep ayını ihya edenin anasından doğduğu gün gibi temizleneceği, tövbelerinin makbul, duaların kabul edileceği müjdeleniyor. Ben bu müjdelere inanıyorum. Günahlarım var ama itikadım tam inşallah. İki dünya içinde Rabbim Allahu Tealadan başka dayanacağım tek bir yar ve yardımcım yoktur.

Recebin ilk gecesi akşam namazından sonra on selamla 20 rekat namazı kılabilirsek.  Her rekatta bir fatiha bir ihlas.  Namazdan sonra 30 kere Lailahe illallah Muhammedun resulullah.
Geceyi de dua ve istiğfar  ile geçiririz inşallah.
İlk günüde mümkünse oruçlu oluruz.

Ben nafile namazı kılamam oruçta tutamam diyorsanız yatsıyı ve sabah namazını cemaatle kılsın erkekler. Bunu da yapamazsanız Amener resulü ve ihlas okuyun ilk gecesi bu bile kafi gelirmiş inşallah.
Bu ay her gece okusak olmaz mı? Seneye kimin ömrü vefa eder recebe? Kime nasip olur tövbe kime  olmaz? Bize seneye nasip olacağı belli mi? Hatta bu yıl bile kavuşamayacak bazıları.

Babam recep ayında hastalandı, sekiz yıl sonra recep ayında vefat etti. Allahım kendi ayı hürmetine ona rahmet etti inşallah.

Allahu Teala Peygamber efendimize( sallallahu aleyhi ve sellem) Ehli beytine ve sahabesine salat ve selam eylesin.
Dünyanın evvelinden ceza gününe kadar gelecekler içerisinden İslam sıfatıyla kaim olmuş herkese, bu ayın hürmetine rahmetini gani gani yağdırsın inşallah. Amin amin amin.


4 yorum:

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

amin allah razı olsun

d.m.t dedi ki...

cümlemizden inşallah

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Demet Hanım:

İşte böyle hiç olmazsa haftada bir yorum olunca normal olacak.

Bak Sayın Murat Çakır güncelleme konusunda epey ciddi, cevabınızı bekliyor.

**********************************

Günah işlemekten çok korkan birisi olarak günahınızda azdır rahat olun.

d.m.t dedi ki...

:) heh. Sağolsun. Beni depresif görüyor, motive etmeye çalışıyor biliyorum, farkındayım. Yoksa ne vakit harcayacak benimle. Sizde sağolun. Allah hayırlar versin cümlenize.