10 Aralık 2008

Bayram Dalgası 3

Akıllı Olacaksın Akıllı
Adamın biri Afrika da safariye çıkarken yanına minik köpeğini de almış.
Köpek bir gün ormanda dolaşıp dururken kaybolduğunu fark etmiş. Ne yapacağını düşünürken birde bakmış karşıdan bir leopar geliyor ve belli ki günlük yiyeceğini arıyor. “Şimdi başım dertte” diye düşünmüş minik köpek!
Etrafına bakmış yerde kemik parçalarını görmüş. Hemen arkasını leoparın geldiği yere dönerek kemikleri yemeye başlamış. Bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye çalışıyormuş.
Leopar tam saldıracakken minik köpek kendi kendine konuşmuş: “Ne kadar lezzetli bir leoparmış. Acaba etrafta bundan bir tane daha var mı?”

Bunu duyan leopar bir anda donmuş kalmış ve en yakındaki ağaca tırmanmış.
“Tam zamanında kurtardım kendimi yoksa köpeğe yem olacaktım” diye düşünmüş. Bütün bunlar olup biterken bir başka ağacın üstündeki bir maymun olanları izliyormuş. Bildiklerini kullanarak; bundan sonra leopardan kurtulabileceğini düşünmüş. Leoparın yanına giderek neler olduğunu anlatmış.. Leopar çok sinirlenmiş ve maymuna " Atla sırtıma; gidip şunu yakalayalım” demiş.
Ancak minik köpek neler olduğunu ve leoparın sırtında maymunla birlikte kendisine süratle yaklaştığını fark etmiş. “ Şimdi ne yapacağım” diye düşünürken, kaçmaya teşebbüs etmemiş. Bunun yerine arkasını leoparın geldiği yere dönerek, kemikleri kemirmeye devam etmiş.
Tam leopar saldıracakken yine kendi kendine konuşmuş; “Bu aptal maymun nerede kaldı? Yarım saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim; hala haber yok!”

Havalandırma
Restoranın birinde huysuz bir müşteri yemek yemektedir. Sürekli olarak garsonu yanına çağırarak çok sıcak olduğunu havalandırmayı çalıştırmalarını, bir süre sonra soğuk olduğunu havalandırmayı kapamalarını söylemektedir. Garson son derece sakin bir şekilde kızmadan “tamam” der.
Yaklaşık bir saat süren bu koşuşturmayı izleyen bir müşteri; garson yanından geçerken “Sizi tebrik ederim, ne kadar sabırlısınız . Ben sizin yerinizde olsam şimdiye çoktan sinirlenmiştim”
Garson yanıtlar: “Hiç önemli değil. Neden kızayım? Restoranda havalandırma yok ki”

Kayıp
Yolculuktan dönen İdris kahvede oturanlara sordu: " Yahu bizim Temel nasıl öldü?"
"Kalpten cittu dediler"
Vasiyeti falan var mıydı?
"Var idi: "beni denize gömün" demiş "
Ee Cömdünüz mü?
" Cömdük; ama mezarını kazarken çok kayıp verdik!!!"

Saç Çekme
Anne ile baba ,minik kızlarını da yanlarına alarak gezmeye çıkarlar. Dolaşırlarken minik kız yorulur. Bunun üzerine baba kızını omuzlarına alır.
Dolaşmaya devam ederlerken ,minik kız babasının saçlarını karıştırarak çekelemeye başlar. Babasının ikaz etmezine rağmen bu işleme devam eder.
Baba en sonunda sinirlenerek; “Yavrum saçlarımı çekmeyi bırak” diye bağırır.
Minik kız; “ Ama babacığım ,saçlarını çekmiyorum ki? Sakızımı geri almaya çalışıyorum”

Okul
Ahmet okuldan eve çok mutlu bir şekilde gelir.Annesi bu mutluluğun bir sebebi olup olmadığını öğrenmek ister: " Okulda neler yaptınız anlat bakalım, acayip neşeli görünüyorsun?"
Patlayıcı madde imal ettik!
"Aferin; peki yarın ne yapacaksınız okulda?"
Hangi okulda?

Kafesteki beş maymun(maymunları kullanarak davranışlar üzerine bir deney)
Kafese beş maymun koyarlar, ortaya da bir merdiven ve tepesine de iple muz asarlar. Her bir maymun merdivenleri çıkarak muza ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerlerine soğuk su sıkarlar. Her bir maymun aynı denemeye giriştiğinde çok soğuk suyla ıslatılır. Bütün maymunlar bu deneme sonunda sırılsıklam ıslanmıştır.
Bir süre sonra muza hareketlenen maymunlar,diğerleri tarafından engellenmeye başlanır. Çünkü birisi merdivene çıkınca ıslanacaklarını çok iyi bilirler!

Su düzeneği kaldırılır. Maymunlardan bir tanesi dışarı alınıp yerine yeni bir maymun konulur. İlk yaptığı iş muzları almak için merdivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört maymun buna izin vermez ve yeni maymunu döverler.
Daha sonra ıslak maymunlar dan biri daha dışarı alınıp yerine yeni bir maymun konur. Bu maymunda merdivene yaptığı ilk atakta dayak yer. Bu ikinci yeni maymunu en şiddetli ve istekli döven ilk yeni maymundur.
Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir.
En yeni gelen maymun ilk atağında cezalandırılır. Diğer dört maymundan yeni gelen ikisinin, en yeni maymunu neden dövdükleri konusunda en ufak bir fikirleri yoktur.
Son olarak en baştaki ıslanan maymunların; dördüncüsü ve beşincisi de yenileriyle değiştirilir. Şimdi kafesteki maymunların hiçbiri suyla ıslanmamış olduğu halde ve muz tepelerinde asılı olduğu halde artık hiçbiri merdivene yaklaşmamaktadır.
Neden mi?
Çünkü burada işler böyle gelmiş böyle gider…

Ya!!! Burada işler böyle gelmiş böyle gider... Aslında bu olaydakiler maymun değilde insan olmalı! Hiçbir şeyi sorgulamadan boyun eğen; geleneklere; törelere körü körüne bağlı, hiçbirşeye sesini çıkarmayan; düzenin adamı olursan sana bişey olmaz mantığınla iş yapan insanlar!!!

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

::))

muhteşem turunç dedi ki...

Aklıma geldide en son olarak kafese Ali Türkü koysalar ve muzun yerine kızarmış balık assalar durum ne olurdu acaba:)

BOZKIR KARTALI dedi ki...

Gerçekten çok yönlü bir insan mışsınız..Evet her şeyi ama her şeyi sorgulamakta insanlar için fayda vardır.Bu maymun hikayesini her girdiğim sınıfta mutlaka anlatırım..Fıkralar için teşekkürler...