05 Aralık 2008

Ballı tereyağ

Birkaç gün önce Ülker’in teremyağ’ının ballısının piyasaya çıktığını duymuştuk. Bu günde reklamları dönmeye başlamış.

Reklamda çiçeğin üstündeki iki arı; kahvaltıda sofraya getirilen ballı teremyağ’a hayran hayran bakıyorlar ve daha önce bu fikir neden bizim aklımıza gelmedi diye hayıflanıyorlar ve şimdiki çocuklar çok şanslı diyorlar.
Evet çocuklarını iyi beslemek isteyen anneler şimdi bu ballı margarini alacaktır büyük ihtimalle. İyi bir düşünce ayrıca Türkiye de bir ilk!

Bu benim aklıma şunu getirdi. Dayım büyük ve iyi bir tarımsal üreticidir. Yetiştiremediği yetiştiremiyeceği ürün yok gibi. Ancak pazarlama konusunda hep sıkıntı yaşar. Karpuzu çıkarır bir kısmını satar geri kalanı olduğu gibi tarlada kalır. Soğan üretir bir kısmını satar geri kalan kısmı hayvan yemi olur.
Hep şöyle der; “ürünü çıkarmakla iş bitmiyor; onu pazarlamak en önemli şey. Pazarlamayı da ham ürünle yapmayacaksın! Domates mi çıkardın? Bunu markalayarak salça olarak satacaksın. Süt mü çıkardın peynir yapacaksın yoğurt yapacaksın öyle satacaksın. Kendi ürününü kendi tesisinde işleyip satamadığın sürece kıymeti yok!” Evet dayım işlenmiş ürünlerin daha karlı olduğu konusunda çok haklı ancak bir türlü tesis kurma yoluna gidemiyor.

Ne diyordum; evet ballı margarin. İştahı olan kişiler için birebir. Hem tereyağı lezzetinde hem de içinde gerçek çiçek balı varmış. Belki sizin balınız, belki benim balım!
Ne diyelim: Aferin! Kimsenin kazancında gözümüz yok!

not: Reklamdaki arıların balarısı olduğu konusunda şüpheliyim daha çok bambusa benziyorlar. Bu bambuslar da Sayın Asım Kadıoğlu’nun kovanına bal toplayan bambusu aklıma getirdi :)

2 yorum:

Hayyam dedi ki...

Bal hayyamın kendi arılarının yaptığı saf bal karakovan hemde,tereyağ gülfidan teyzenin yoğurttan yaptığı tereyağ,gözleme de elmadağın meşhur gözlemecisi ayşe hanımdan(bazen gözlemeye sürmesi için tereyağımı kendim götürürüm):işte benim sabah kahvaltım arıların yanındayken.Ne kadar mı yerim sağlığımı bozmayacak kadar tabii :)

d.m.t dedi ki...

Bende sandım kuzuyu yedim diyceksiniz;
gözleme demek ki!Afiyet olsun...da; şimdi bizimde canımız çekti ne olacak?