07 Aralık 2008

Arefe günü

Bu gün arefe günü;
Bütün kaynaklarda arefe gününün çok değerli olduğu; duaların ve tövbelerin kabul edildiği müstesna günlerden biri olduğu yazıyor.

Önemli bir noktada arefe günü sabah namazıyla birlikte teşrik tekbirlerinin başlamış olması. Bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar sürecek.
Diyanet takviminde diyor ki “kurban ibadeti yerine getirilerek nasıl Allah’a bağlılık ve teslimiyet fiilen gösterilmiş oluyorsa, teşrik tekbirleri de bu bağlılık ve teslimiyetin sözlü bir ifadesi olmaktadır”

Peki teşrik tekbiri getirmeyi unuttunuz ne yapacaksınız? Ben genelde unuturumda! Onunda kolayı varmış yeni öğrendim; aynı takvimde diyor ki “kılınan farz namazdan sonra tekbir getirmeyi unutan kimse; bayram çıkmadan ;bu birkaç gün içinde terk ettiği tekbirleri yerine getirir”
Teşrik tekbirlerini unutmayın!!!

1 yorum:

Sinan dedi ki...

Merhaba Demet hanım; Teşrik tekbirlerini hatırlatmanız çok güzel. Sizlerin ve diğer arıcı dostlarımızın Kurban bayramını sağlık ve sıhhatle; en önemlisi kabul edilmiş bir kurban ve affedilmiş bir şekilde geçirmeyi Allahım hepimize nasip etsin.
Selametle kalınız.