19 Aralık 2016

Lemur Cat

 Herkesin imtihanı kendine göre olurmuş ya. Rabbimde beni hassas olduğum yerlerden imtihan eder... Paraya önem vermem infak etmeyi severim...parayla ilgili hiç sorun yaşamıyorum. Var çok şükür.. Bazen tam param bitti diyorum bir bakıyom kotun cebinden bir yüzlira çıkıyor:) Vallahi bak. Heh.

Benim hassas noktam sevgim. Merhametim. Oradan imtihan oluyorum.

Bu benim biberonla besleyip büyüttüğüm baba kedimiz lemur. Resimleri vardır blogta ama 5 yaşında olmalı diye düşünüyorum.

Diğer baba kedilerle dövüşmeyi çok seviyor. Yamanda maşaallah la kuvvete illa billah.
Bir gün kendini adam akıllı dağıtmış halde eve geldi. Yok birgün baticon sürdüm olmadı. Birgün bepanthane sürdüm olmadı.

Olmamasının sebebi de yaradan akan cerehattan sineklerden  rahatsız olup vs. arka ayağınla mevcut yarasını sürekli açması.

 Ve dövüşmeye devam etmesi. Tam kabuk bağlıyor sabah bir bakıyorum ciğer gibi yine açılmış.

Her sabah gözümü açınca taze bir yara görmek beni mahfediyor. Bu hayvan enfeksiyondan ölecek. güçlü bir kedi ama dayan dayan nereye sürecek bu iş. herkes ölecek diyor. Ya gidin işinize. Tamam hepimiz öleceğiz ama şimdi değil. Şimdi değil.

 4- 5 noktada açık yarası var. Zayıfladı da keyfide yok. ilaç versem o da fayda etmez. Kediyi kendi arka ayağından nasıl koruycam? Düşün düşün..... kafayı yiycem.

En sonunda kediye bir yakalık takmaya karar verdim. Hani köpeklere ilaçladıkları vakit takıyorlar ya kendini yalamasın diyemidir nedir? Yeğenim veterinerden alıp bana gönderdi İstanbul dan. Kedi boyunluğu yokmuş. Köpek boyunluğu. Ama yani baktım benim boynuma taksan olacak. Kedinin boynunda durur mu hiç?

Sadece plastiğinden faydalanmak üzere boyunluk tamamen kedimizin boynuna göre yeniden ölçülendirildi ve kesildi. Boyun kısmı çok keskin kaldığı için özel yumuşak bir ambalaj malzemesi boyun kısmına dönüldü. Pense yardımıyla dikiş iğnesi tutularak plastiğe dikildi. Bildiğimiz bobin ipinden de bağ yaptım. Maksat görevini görsün yeter.

 Lemuru yakaladım ve boyunluğu taktım.

 Yemek yiyeceğini ve su içeceğini unutmuyoruz. Amaç arka ayağınla boynuna mudahale etmesine izin vermemek.

 Lemuru bu halde dışarı salamam. Ya araba çarpar yada gider bir yere takılır, boğulur Allah korusun.

Önünü zor görüyor zaten. Lemur çok mahzun bakmış burda haklıda...

Evet lemur ambara kapatıldı. Yakalığı kabul etmesi çok uzun sürdü. düz duvara tırmandı taklalar attı bağırdı. faydasız... Bende yara için internette araştırma yaptım.

Kediler de her antibiyotik kullanılamıyormuş. Karaciğerleri böbrekleri pert olup tez vakitte ölürmüş hayvanlar baksana.. Bende Edirne de benim bildiğim tek eczacı veterinere gittim durumu anlattım ve antibiyotik istedim.

 Marboflaksasin. Adını yanlış yazmadıysam ilk kez duyduğum bir antibiyotik.  günde bir tane 5 gün ver. olmadı bir 5 gün daha ver. Tamam ver de... Kedinin burnunu kapatıp ağzına atacak halim yok ya.

Hayvanlara ilaç içirmek çocuğa ilaç içirmekten daha zordur. Kıymadan küçük cümdaki büyüklüğünde birkaç köfte yapıp birinin içine de antibiyotiği sakladım. Bir lokmada yutması lazım çignemeye kalkarsa tükürür ilacı.

Yarasını yıkamak için doktor olan yeğenim bildiğimiz serumu önerdi eczaneden aldım. Enjektörle çekip yarasını yıkıyorum. Üstüne birşey sürmeyeceğim çünkü yüzlek değil çok açık.

İki gün içinde yaranın üstü yalanmayınca bildiğin cerahatler boşalmaya başladı. Çok korkunçtu şekilden şekile girdi yara. Ayrıca kedi antibiyotikten ishal oldu. Kuru mama yemesine rağmen. Sürekli kumunu değiştirmek o da çok zorlayıcıydı benim için.

Bir gün baktım yerde duran dizili tahtalar vardı. Bir tahtanın ucunu yakalığın içine girecek şekilde ayarlamış yarayı kaşıyor. Ah lemur ah lemur. Tamam zeki hayvansın ama yarayı kaşımaman lazım. Ne yapıcam ben seninle.

Tam 15 gün ambarda kapalı kaldı. Sadece pencereden bahçeyi seyredebildi. Bu arada onun yokluğunu anlayan başka baba kediler bahçede cirit atmaya başladı. Lemur onların seslerini duydukça delirdi bağırdı....

Bir gün tam yem vermek için kapıyı araladığım sırada... aralıktan  bir baba kediyi görünce fırladı kaçtı.
Bir dövüş bir kıyamet. Kediyi 300 metre kovaladı. Sonra geldi kapıya yattı. Boyunluk kırılmış gitmiş.

 Gözüne ve dudağına acayip tırmık yemiş.

 Tam yüzündeki yara kapanmış derken. Bayacada kapanmış burdan gözükebiliyor. 15 gün ne emek verdim....

 Gözünden ve ağzındaki tırmıktan akan sulara bak... peh.. Ah lemur. Daha kapamıycam ne halin varsa gör. Hayvan oğlu hayvan..

Çok sinirli burnundan soluyor...  Yanına gelen meraklı yavru kediye tırmık çakmasın derken kediyi kurtardım ama yanlışlıkla Lemur bana çaktı. annem görmesin

(Çocukkende komşunun kedileri beni tırmıklardı. Anneme göstermeden gidip akan kanları yıkardım. hem ne tırmık. Bu ne ki çizik bile değil onun yanında. Şimdi diyorlar ya küçükken çocuğu kedi çırmış o yüzden kediye fobisi varmış:) Ben çok tırmık yedim ama sevgimden vazgeçmedim:)

Evet çok şükür lemur sonunda iyileşti. baya iyileşti diyim.

 Dudağında ki façasına bak. Yanaktaki de baya kapandı. Ama hala bir parça var. Ne yaraymış. Yüzü çukur kaldı hayvanın.

 Uykusu gelmiş esniyor. Bu arada dişini de kırmış sanırım. Hayvan.

Bu başıma gelenlerin herbiri benim için bir imtihan bir çaba bir macera. Diyceksin ki sokakta yüzlercesi var. Bırak ölürse ölsün...

Böyle demek size kolay gelebilir. Bana kolay değil. Gözümün gördüğü elimin erdiği herşeyden sorumluyum. Sizde sorumlusunuz. Gözünüzün görmediğinden de sorumlusunuz. Bende sorumluyum. Su kovasına düşüp çıkmaya çalışan bir böceği bile orada ölüme terk edemeyiz.

Ben böyle düşünüyorum. Böyle inandım. Boşa mı yaşadım bu zamana dersiniz?

Başkaları gibi dolu yaşamaktansa bu şekilde boşa yaşamak daha iyidir boşversene...

Yap iyiliği denize at.. Balık bilmese Halik bilir..

...............................
...............................
...............................
HALEP e yol açın. Desteklerimizi bekliyor. Çok şükür yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımız da. Bunun şükrünü ifa etmeli. Camılerde giyecek gıda yardımı toplanıyor yada toplanacak diye duydum. Ben nakdi yardım yapacagım inşallah. Nereye yapılacağını arayın bulun. Allah azınızı çoğa saysın. Allah kabul etsin. Gücü olmayanda dua etsin. O daha da makbul.

Duamız olmazsa ne işe yararız ? Selametle.

2 yorum:

muratakın dedi ki...

"Flerans Nightgel" desem mi acaba yanlış yazdım galiba

d.m.t dedi ki...

Türkçemizi yanlış yazmayalım. Gerisi teferruat Murat hocam :)

Hemşire hanım diyorsunuz bana memnun olurum. Bakın ağzım kulaklarıma vardı:))