05 Mayıs 2014

Babam için

Babam iki gündür yoğun bakımda. Solunumu makinaya bağlı. Hastaneye getirdiğimde bilinci açıkken müdahaleden sonra kapandı.
Acilde "acil" müdahale denen şeyin olmadığından mı yakınsam, hastamı kendimin sedye arayıp bulup üstüne koyduğumdan, nefes alamıyor yardım edin dememe rağmen bana önce kayıt açtırın demelerinden mi şikayet etsem.  Neden şikayet etsem. Kimden şikayet etsem. Allah benim acımın kat be katını onlardan çıkarsın. Onların en sevdiklerinden çıkarsın. Çıkarsın ki o zaman acı çekmek nasılmış görsünler.

Yüzsüzün tekiyim yüzüm yok. Rabbimden isteklerim bitmedi tükenmedi. Babamın iyileşip eve dönmesi için dua ediyorum. Allah şifa vermezse başka kim verecek?

Bizim beğenmediğimiz küçük gördüğümüz bir kulun bile Allah katında değeri bizden fazla olabilir, duası bizden makbul olabilir. O sebepten sizlerden de dua istiyorum. Benim hastama bir dua için Allah size de bin dua yazsın. Allah razı olsun.    
 

15 yorum:

Unknown dedi ki...

allah yardımcınız olsun allah acil şifalar versin

daisy dedi ki...

Güzel Allahım acil sifalar versin tez vakitte iyileşsin babanız. Allahın verdiğide vermediğide imtihandır bizler için. Sabrınızı kaybetmeyin Herşey bizler için acılar da, hastalıklar da, sevinçler de umudunuzu kaybetmeyin.
Dualarım sizinle olacak Allah tez vakitte sağlığına kavuştursun babanızı, sıkıntılarınızı gidersin.

Allaha emanet olun

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

Allahım şifa versin.tez zamanda ayağa kalkar inşaallah

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Allah acil şifalar versin dualarımız babanıza

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selamunaleykum
Muhterem kardeşim Yüce Mevlam şifasını verir inşaallah tüm bildiklerimi okudum Allah şifası verir inşaallah Allah!ım verdiklerine ve vermediklerine şükürler olsun

zeynuğu dedi ki...

Demet Hanım,geçmiş olsun.Allah,şifa versin.

Unknown dedi ki...

Allahın izni ile babanız düzelecektir.

HB dedi ki...

Allah, yardımcısı olsun.

Besim ERÇAKIR dedi ki...

Allah babana acil şifalar sana sabır versin

Adsız dedi ki...

Merhaba Demet Hn,

Babanızın durumu nasıl? Bilinci açıldı mı en azından?

Özgür Esen

d.m.t dedi ki...

Yoğun bakımda, kendi başına solunum yapamıyor,bilinci kapalı. Acil serviste kusuyor ve kustukları ciğerine kaçtığı için zatürre oluyor. O dakikadan beri bilinç kapalı.

Her gün 10 dakika yanındayım. Elini tutup dua ediyorum. Elleri serumlardan şişmiş. Doktor "heran herşey olabilir, iyileşirse seviniriz iyileşmezse üzülmeyin" diyor. Bende "İnşallah iyileşecek" diyorum.Doktor lahavle der gibi başını sallıyor.

Umut fakirin ekmeği!!! Umut olmazsa yaşanır mı?

Dualarınız için Allah razı olsun. Kan vermek gerekirse telefon bırakanlar olmuş. Sağolsunlar. Kana gerek yok. Olsaydı benim kanımın hepsini çekebilirler. Babama ve hastası olan cümlenize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Demet Hn,

Anladığım kadarıyla acil servistekilerin olumsuz tutumlarının büyük payı var bu durumdan. Ayrıca doktorun tavrı da hiç hoş değil.

Hastanede insan şefkat, ilgi ve alaka bekliyor ama devlet hastanelerinde bunları görmek mümkün olmuyor. Bu dünyada paran kadar kıymetin var, paran kadar insansın. Mesele acil servis çalışanları, hastane personeli veya doktorlar değil. Bence toplumsal bir sorun var ortada. İnsanlar artık daha vurdum duymaz ve duyarsız. Kalpler nasır tutmuş sanki! Böyle olunca sözümona hastaneler; çalışanları için bir ticarethane. Düzgün işletilen bir ticarethane olsa gam yemem. Personelin tek derdi mesaiyi tamamlamak. Eleştirilerim bazılarına sert gelebilir ancak bunlar benim düşüncelerim. İşini layıkıyla yapanları da ayrı tutuyorum.

...

Annemler haftanın iki günü -Salı ve Cuma- günleri Kur'an okumak ve dua etmek için toplanıyorlar. Yarın bizde toplanacaklar. Dua etmeleri için anneme söyledim. Ancak babanızın ismini bilmemizin daha uygun olacağını söyledi. Eğer yarına kadar öğrenebilirsem ileteceğim. Aksi halde "Demet Hn'ın Babası ..." şeklinde dua yapmalarını söyledim.

Özgür Esen

Şükrü KOCA dedi ki...

Allah acil şifalar versin. Allah yardımcınız olsun.

d.m.t dedi ki...

Allah razı olsun.

Dün ablamlarda kaldım bugün köye döndüm. Mesajı şimdi gördüm.Babamın ismi " HAKKI". İsim olmasa da dua yerine gitmiştir. Annenize ve diğer hanımlara teşekkürlerimi iletin. Sağolsunlar.

Doktorlar ah doktorlar. Söylemişimdir görmediklik sanmayın belki bilmeyen vardır. Benim bir eniştem genel cerrahi profösörü,bir eniştem çocuk kardiyoloğu profösör, ablam doktor, yeğenim beşinci sınıfı bitirmesine gün kaldı bugün yarın intern doktor. Mesleğini hakkıyla yapan doktorlarla bir sorunum yok. Onlar üstlerine alınmasınlar. Benim derdim başkalarıyla.

Ayrıca her ne olursa olsun "Doktora şiddete hayır". Haklıyken haksız duruma düşmeyelim. Hakkımızı yetkili mercilerde arayalım. Olmadı benim yaptığım gibi en yetkili merciye havale edelim. Dur bakalım gün olur devran döner!!!

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin Demet hanım.