27 Nisan 2009

Tık tıkı tık!

Kışın yapılmış olması gereken çerçeve işlerini şimdi yapıyorum. Gerçi çerçeve vardı da biz mi çakmadık? Çerçeveleri ancak alabildim:)

Evet 60 tane çerçevem var çakılacak! Ve deliklere takmak için; hediye olarak gönderilen kuş gözü parçacıkları var.Şimdi takmasak ayıp olur.
Kuş gözlerini sonradan takmak zor olacağı için; yan parçaları çakmadan önce delik açıp, sonra kuş gözlerini takmayı düşündüm. Parçaların delinecek yerlerini eşit olarak işaretledim.

Delme işlemini çerçeve deleceğinle yapıyorum( babamın bana hediyesi!) Çok ta güzel iş görüyor. Daha sonra boncukları tek tek takıyorum. Birkaç parçayı bu şekilde taktım. Sonra dedim ki neden hem delik delip hem de metal boncukları aynı anda takmayım?

Pensetime boncuğu aldım!

Bu arada pensetimin bir ucunun mıknatıslı olduğunu öğrenmiş oldum. Boncukları şıp diye yakalıyor:)

Penset yardımıyla boncuğu deleceğin ucuna taktım. Takmasınada...
Çerçeve delindi ama boncuk çıtaya geçmedi. Baktım ki delmeyi yapan çivide biraz boşluk var.

Bende birkaç boncuğu çivinin dibine geçirdim. Boşluk ortadan kalktı!

Böylece aynı anda hem çerçeve deliniyor hem de boncuk çıtaya oldukça güzel geçiyor. Birkaç saatte bu işi bitirdim. Oldukça zevkliydi!

Bütün boncuklar takıldı!

Sırada çerçevelerin çakılması var. Çerçeve çakma kalıbım olmadığı için düşündüm ve düşündüm. İki tuğla buldum. Tuğlalara yan parçaları geçiriyorum ve üst tarafı çakıyorum.

Tuğlalar ağır olduğu için çıtalar oynamadan rahatça çakılıyor. Çok kolay oldu benim için.

Tık tıkı tık! Ne var çerçeve çakmaya:) Daha o kadar çerçeve olsa hepsini rahatça çakardım. Bir çerçevede 12 çivi kullanıyorum.

Bütün çerçeveleri çaktım!

Telleri geçirdim bir uçlarını bağladım. Ancak henüz germedim. Benim için en zoru telleri germek! Nefret ediyorum; çünkü parmaklarım kesiliyor. Neyse kesilsede bişeyler yapacağız artık!

Çok komik birşey oldu. Aldığım demonte çerçeveler çuvalın içinde duruyordu. Dibine hiç bakmamıştım. Çuvalı dökünce bir baktım çerçevelerin yanında 10 tanede çember varmış.Yeni görüyorum:) Benim için gerçekten süpriz oldu!

Takılınca galiba böyle birşey olacak. İçine bir parça petek konmasına gerek varmı acaba? Neyse İnşallah onuda hallederiz:)

Geçen gün; gül çeliklerimi sularken birşey gördüm. Daha yakından bakarsak...

Nergis(yada aynısafa)nın üzerinde sarı bir örümcek; benim arıyı kafasından yakalamış. Sanırım bizimki çiçekten polen alıyordu! Ne yapalım olur böyle vakalar.

Vaka demişken geçen gün hayatımda ilk defa arı kuşu gördüm.
Benim arılıktaydılar. Havada çok güzel uçuyor ve asılı kalabiliyorlar. Renkleri süper! Göğüslerinden ziyade; üst kısımları daha renkli. Sayıları 7 tane kadardı.

Hava birkaç gündür kapalı ve soğuk! Belliki bu hayvanlarda göç ediyorlar. Hiç birşey yapmadım sadece onları seyrettim. Yakaladıkları arıları; ağızlarında rahatlıkla görebiliyorum. Üzerimde uçuyorlar ve benden korkmuyorlar.

Dediğim gibi hiç problem yapmadım çünkü karınları doyunca gideceklerini biliyordum. Nihayet karınları doydu. Tellere oturdular ve sonra gözden kaybolup gittiler.

Ne denebilir: Afiyet olsun...


2 yorum:

muratakın dedi ki...

Demet Hanım:

Buluşlar ve icatlar:
akıllı insanın hali başka oluyor.

Çemberler panayırda kullanılanlardan değil, herhalde balı güzel olsa gerek.

yalovalı arıcı dedi ki...

çerçeve çakma kalıbın bir harika patentini alabilirim:))
tel germe hakkında bir tavsiye ucuz bir kargaburun bu işi çözer